پخش زنده
امروز: -
سرپرست جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به تولید بیش از ۶۲ درصد توت فرنگی کشور در کردستان گفت: باید شهر سنندج به عنوان پایتخت توت فرنگی کشور معرفی شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، پیمان اسکندری در دومین جلسه هماهنگی جشن ملی برداشت توت فرنگی با بیان اینکه این رویداد در هفته آخر اردیبهشت ماه برگزار میشود اظهار داشت: باید این رویداد به عنوان یک مراسم ملی در کشور مطرح و هر ساله در این تاریخ برگزار شود.
وی افزود: جشن ملی برداشت توت فرنگی کردستان در سنندج با هدف شناسایی و معرفی پتانسیلهای استان کردستان به منظور توسعه این محصول انجام خواهد شد و باید با تمام توان از برند توت فرنگی کردستان حمایت کنیم.
سرپرست جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سالانه در کشور ۹۶ هزار تن توت فرنگی تولید میشود خاطرنشان کرد: کشاورزان استان کردستان سالانه ۶۰ هزار تن توت فرنگی یعنی بیش از ۶۲ درصد توت فرنگی کشور را تولید میکنند.
اسکندری با تاکید بر تثبیت جایگاه توت فرنگی کردستان در کشور اظهار کرد: در این رویداد با برگزاری سمینارهای تخصصی، جشنواره ها، گردشگری کشاورزی، معرفی ارقام جدید، دعوت از تجار و بازرگانان و سرمایه گذاران و نیز درگیر کردن تمام بخشهای دولتی و تشکلهای بخش کشاورزی استان سعی در تثبیت و ارتقا و معرفی برند توت فرنگی کردستان خواهیم کرد.
وی با اشاره به ماندگاری کم محصول توت فرنگی و مشکلات نگه داری محصول تصریح کرد: ما از سرمایه گذاران و تجار در جهت ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و نیز صادرات این محصول حمایت خواهیم کرد.
سرپرست جهاد کشاورزی کردستان یاداور شد: با هماهنگی که با شورای شهر سندج و شهرداری صورت گرفته محیط شهر سنندج متناسب با این رویداد فضا سازی خواهد شد.
اسکندری بر توسعه کشت گلخانهای این محصول در استان تاکید کرد و افزود: با توجه به شرایط مناسب بازار و قیمت مناسب آن میتوان تولید توت فرتگی را در تمام فصول سال انجام داد.
وی کشت قراردادی محصول توت فرنگی را راه حل اساسی برای جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان دانست و تصریح کرد: باید تشکلهای بخش کشاورزی در این حیطه ورود پیدا کنند و ما نیز با جدیت ازآنها حمایت خواهیم کرد.
اسکندری این رویداد را فرصت مناسبی برای جذب گردشگر به استان دانست و تصریح کرد: انتظار داریم اداره کل میراث فرنگی و گردشگری استان و نیز بخشهای خصوصی در این رویداد مهم مجموعه اتاق بازرگانی سنندج و جهاد کشاورزی استان را حمایت کنند تا به در بهترین نحو ممکن جشن ملی برداشت توت فرنگی کردستان برگزار شود.
سرپرست معاونت اقتصادی استاندار کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه امروز محصول توت فرنگی برای کردستان به یک برند تبدیل شده است گفت متاسفانه حوزه سرمایه گذاری دراین رابطه خوب عمل نکرده چرا که توسعه توت فرنگی در گرو فراوری این محصول است.
سید کمال حسینی افزود: شناخت رقبا هم برای پایداری جایگاه توت فرنگی بسیار مهم است و امسال در این جشن باید سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری و ایجاد صنایع تبدیلی ترغیب کنیم.